Евтините имоти

 Всеки иска да си купи евтин имот. Това е много съблазнително, но и много опасно. Няма продавач на света, който да иска да продаде евтино, има случаи, когато обстоятелствата налагат, даден имот да се продаде бързо, което налага намаляване на цената.

Евтините имоти са опасни!

Обикновено евтиното привлича клиента, от което се възползват измамниците. Те усвояват свежи пари, а имотите които продават може да са заложени в банки или към частни лица, да има възбрана върху тях, да има право на ползване на трети лица и т.н. Все проблеми, които могат да Ви застигнат, дори сделката да е изповядана при Нотариус. Нотариусите нямат задължение да изследват предварително имота, това се прави от Агенциите за Недвижими имоти, ако се ползва посредник или от адвокат.

Сериозен проблем напоследък е липсата на акт 16 при новото строителство. Въпреки, че имотът има Нотариален акт, това урежда собствеността, но не дава право  на ползването му.  При покупката на „зелено”,  Договорът за изграждане и продажба, не се оказва пречка, строителя да ипотекира имота в банка.

Не се лъжете от изгодната цена и от необходимостта да вземете бързо решение за покупка и да платите ВЕДНАГА, защото ще изпуснете обекта. Обърнете се към утвърден специалист в бранша, той ще направи необходимите проверки ще изиска всички документи за имота и ще ги провери, едва тогава пристъпете към капариране.

Пепа Стойнова