За Вас наемодатели

Наближава сезонът на квартирите. Кризата не остави необезпокояван  и този сегмент.  Цените на наемите спаднаха и много квартири останаха свободни повече от година. На пазарът се появиха и нови играчи. Закупените нови апартаменти се завършиха, обзаведоха и се предлагат на изгодни цени. Строителите, на които останаха непродадени апартаменти  също ги пуснаха на пазара на наемите. Това доста вдигна летвата и наемателите имат голям избор.

Кризата накара студентите през лятото да напускат наетите си квартири и през есента да наемат нови, за да спестят от летните наеми. Все по малко се търсят големи несанирани жилища.  Младите хора вече си правят сметка за отоплението през зимата и дали са икономични ел уредите. Гледат вида на дограмата и състоянието на сградата.

Затова искам да дам съвети на наемодателите:

Ако имате финансови възможности направете цялостен ремонт на жилището (смяна на дограма, смяна на плочките в банята и тоалетната), обзаведете го с нови съвременни мебели, бяла техника и климатик.

Ако сте ограничени от към средства, поправете изпочупените мебели, изхвърлете част от тези, които не подлежат на поправка, направете козметичен ремонт, изчистете цялостно жилището.

Чистите и приветливи жилища, дори и с  по-стари мебели има вероятност да се отдадат.

Електро уредите са задължителни, автоматичната пералня вече не е лукс, а необходимост.

Все още имате време да преведете жилищата, които отдавате в добър вид, за да не останете без наематели.

Пепа Стойнова