Искате да закупите имот

Какви стъпки трябва да направите за да закупите имот. Първо и най-важно е да решите какво искате, колко голям да бъде имота, къде да се намира, какъв етаж предпочитате, какво изложение, в какво състояние да бъде (готови ли сте да правите ремонт или да довършвате ново строителство), до каква цена можете да купите и не на последно място, с какво от изброените параметри можете да направите компромис и с какво не бихте направили.

2. Осигуряване на финансиране. Имате ли нужните средства в брой или ще допълвате   сумата с банков кредит. Налага ли се преди покупката да продавате друг имот, за да си осигурите средства?

3. Поставете си срок. Търсенето на имот е свързано с известно напрежение и стресови състояния. Колкото по-бързо осъществите начинанието, толкова този вълнуващ момент за избор на имот ще Ви донесе повече положителни емоции, отколкото несигурност и нерви.

4. Отделете си време. За да може да направите най-добър избор е необходимо да проучите пазара и да огледате няколко имота. Да ги съпоставите, да определите плюсове и минуси, за всеки от тях.

5. Обърнете се към брокер . Той освен, че ще Ви запознае с пазара към настоящия момент, ще Ви предложи подходящите имоти, ще Ви изготви необходимите документи за сделката , ще Ви помогне при кредит, ще преговаря за най-добри условия по сделката и ще Ви предпази от грешки.

В момента пазарът за недвижими имоти може да се определи като пазар на купувачите.   Възползвайте се от голямото предлагане, за да намерите Вашия имот.

Пепа Стойнова