Кой къде живее според психолозите – продължение

Апартамент на  4-ти , 5-ти, 6-ти  и нагоре етажи
Прозорците и балконите на горните етажи показват какви са хората в сградата.Апартаменти на високи етажи купуват хората търсещи престиж и имащи повече изисквания.Тези хора не са лесни съседи. Дори да плащат вноските си към Етажната собственост  няма да прояват разбиране към съседи с проблеми.Тези хора не искат да виждат нищо от това, което става на улицата или в двора. В сгради с асансьор, с красива гледка  …В сгради без асансьор, живеят хора, които харесват района или сградата. Те приемат да изкачват пеша стълбите. Ако харесват жилището си биха били добри съседи. Но не биха плащали чужди сметки и дялове в общите разходи.
На последният етаж  живеят  предимно богати хора, които гледат нещата отвисоко.
Апартамент на последен енаж / Мезонет, апартаментите на покрива са лицето на района

Последните етажи са подходящи за заможни хора. Тук има големи тераси частни градини .
Много е красиво. Подръжката е скъпа и изисква ежегодни грижи. Това са апартаменти за хора, които искат да имат частен двор с цветя, трева, храсти или дървета без да виждат хора и без да са видими от улицата или двора. Всички разходи за частната им градина са за тяхна сметка. Това е много сериозен разход и не всеки може да си го позволи. От друга страна тези скъпи апартаменти с частни градини  гарантират здрав покрив и сухи апартаменти на горните етажи..
Таваните  и сутерените са неизползвана ниша за генериране на приходи  в България.  Домоуправител, който успее да убеди съседите си да организират ремонт и даване под наем на тавански помещения ще спечелят уважение.

Светла Пенева