Кой къде живее според психолозите

Апартамент на Партер
Партерните апартаменти са лицето на сградата. На партера живеят най-активните в Етажната собственост. Партерни апартаменти наемат  или  купуват  хора, които искат да ползват двор с цветя, трева, храсти или дървета  и не ги притеснява, че ще ги видят от улицата, от двора или съседите от тази или съседна сграда. Хората, които избират да живеят в партерен апартамент са наясно с рисковете и въпреки това купуват или наемат  жилище гледащо към двор, градина или зелени площи. Биха били добри съседи ако съседите от горните етажи уважават начина им на живот. Съседите от партерните апартаменти :
не ползват асансьор, но участват в поддръжката му ;
не са засегнати от  теч на покрива, но плащат ремонта му ;
не се качват по стълбите, но плащат почистването им …
Собственици и наематели живеещи на  високи етажи  трябва да разберат, че ако не уважават желанието на  живеещите на партер и първи етаж да гледат чисти и красиви зелени площи няма да имат добри отношения  с тях.

Апартамент на 1-ви етаж
Oгледайте прозорците и балконите им и ще видите какви  хора са собствениците. На първи етаж избират да  живеят активни хора, избягващи рисковете на партера. Първият етаж е близо до цветята в двора. Виждате тревата и децата в градината, но без да се страхувате, че някой ще прескочи през прозореца в жилището.
Апартамент на 2-ри етаж

Вторият етаж е преходен. Хората избиращи да живеят на втори етаж искат да са на високо, но се страхуват от проблемите на по-високите етажи.
Апартамент на 3-ти етаж

Златната среда. Добър имот, без рискове и екстри. Просто един добър апартамент. Идеален е за даване под наем. Шумът от улицата или детската площадка не ги притеснява. Тези хора са добри съседи. Не създават проблеми, но и не понасят съседите да ги тормозят! Живеещите в апартаменти от 3-ти до предпоследния етаж са отговорни за качеството на живот в сградата. Живеещите на партер, 1-ви етаж, 2-ри етаж и последния етаж са относително независими от съседите си. На партер и първи етаж живеят хора, които могат да не участват в плащането на разходите за общите части и двора, ако не са доволни от съседите си.

Следва продължение ………

Светла Пенева