Можем ли да представим имота си по най-добрия начин / съвети за снимане/

Независимо дали искате да продадете  или дадете под наем какъвто и да е недвижим имот, снимката, която ще покажете е от изключително голямо значение. Брокерите имат достатъчно опит в това отношение, но има обекти, които са или много отдалечени или има други обстоятелства налагащи собствениците сами да предоставят снимки. Тогава резултатът трябва също да бъде добър, за да може купувачът да получи най-добра /събуждаща неговия интерес/ представа за имота. Внимавайте за качеството на тези снимки, защото и много хубаво жилище може да изглежда така на снимка, че да не повярвате на нито една дума, която продавачът е написал за него. За да направите добри кадри на имота, който искате да публикувате, трябва да следвате някои правила, които ще Ви помогнат да направите качествена снимка, която продава.
Преди да започнете снимките, подредете и почистете къщата. Не го казвам случайно. Нерядко срещам снимки на стаи и кухни, в които определено цари хаос. Опитайте се да преместите или скриете някои от предметите в помещението, които само ще претрупат снимката. Нека да останат основните мебели, за да може евентуалния купувач да добие реална представа за това, което ще получи.

При интериорните снимки композицията е от голямо значение. Потърсете нещо, върху което да акцентирате. Красива маса, стол или изящна библиотека. Пробвайте от различни ъгли на стаята, докато постигнете оптимален резултат. Опитайте се да не снимате половин легло, половин шкаф и т.н., ако не всичко се побира в кадър, наблегнете на това, което Ви харесва най-много и направете снимката.

Осветлението е най-важно при този тип снимки.  Използвайте светлината, която имате в стаята. Светлината от прозореца, от лампа или няколко лампи дори. Имайте предвид, че ако снимате директно срещу прозореца, който е единствен източник на светлина, помещението ще потъне в мрак, а прозорецът ще изглежда като прегоряло петно.

Има лесни, бързи и безплатни програми, които можете да използвате, за да направите някои дребни корекции в снимките си .

Не забравяйте, това което показвате е това, което продавате.

Светла Пенева