Търпение е нужно

До сега търпяхме, защото е криза, сега търпим, защото излизаме от кризата и все се надяваме да дойде „Светлото бъдеще”, а то пак трябва да търпим, защото хората са уплашени и държат и малкото си пари на депозити в банките, вместо да помислят за предприемачески дейности.

Ако и на Вас Ви се е изчерпало търпението е време да се пробудим за бизнес и стъпка по стъпка да постигнем резултати. Макар и много бавно бизнес средата върви към подобряване. Въпреки, че ни се изпилиха нервите от дългото пропадане на пазара за недвижими имоти, трябва да устоим и да продължим да работим качествено и коректно с клиентите. Краткосрочните успехи на някои агенции, които с малки хитрости манипулират хората, в скоро време ще им изиграят лоша шега. Никой не обича да бъде лъган и интересите му да не бъдат защитени.

Много пъти в някои агенции се обявяват несъществуващи оферти на ниски цени, а когато се обадиш, тя вече е „продадена”. Други трикове са, когато обявиш имот на определена цена, а в реклама на някои агенции, излиза с няколко хиляди евро по-ниска и като се яви купувач, започват да пресират продавача да смъква  цената.

Това носи негативи, както  за самата агенция, така и за бранша като цяло. Имаше много добри години за недвижимите имоти и определено пак ще дойдат, но пак опираме до търпението. Надявам се все пак да запазим доверието в бранша, което не е толкова голямо, заради липсата на регламент и заради хитринките, с които сами си проваляме бизнеса.

Съветът ми към клиентите е: Не позволявайте повече да Ви манипулират и подвеждат, преди да се обърнете към агенция за недвижими имоти, направете проучване и тогава преценете на коя  ще доверите Вашите интереси.

С търпение за Вас написа Пепа Стойнова