Лоши новини за продавачите

Цените на недвижимите имоти поскъпнаха и продавачите решиха, че сега е момента за продажба. Вярно е, че има повишено търсене на имоти, банките дават изгодни кредити и пазара беше възходящ. Това се промени още първото тримесечие на 2017г от Агенцията по вписвания се забеляза 30% спад в сделките.  Банките заговориха, че времето на ниските лихви по кредитите изтича. Пазара все още е стабилен и цените се задържат, но и това няма да продължи дълго време.

Продавачите рязко вдигнаха цените, с надежда за изгодна сделка, но това стъписа купувачите и те дадоха малко назад. Продават се   жилищни имоти, предимно ново строителство.  Двустайни апартаменти или боксониери с инвестиционна цел или тристайни апартаменти с цел за задоволяване на жилищни нужди. Купувачите стават все по подготвени и взискателни към имотите, които им предлагаме.

Ако продавачите не искат да изпуснат своя шаснс за продажба на изгодни цени, нека се съобразят с тези условия и проявят разум в определянето на цените, за да не съжаляват, че са изпуснали много добри предложения.

Пепа Стойнова