Отново дойде времето да защитим спестяванията си, като закупим недвижим имот

Лихвите по депозитите паднаха драстично. Цената на златото е сравнително висока. Финансовите борси са към точка на замръзване. Даже случаят с Корпоративна Търговска Банка ни  разтърси. Отново дойде времето да защитим и запазим парите си с покупката на недвижим имот.

В момента цените на имотите са достъпни, банките отпускат кредити  при добри условия. На пазара има избор на големи и хубави имоти. Към какъв имот да се насочим?

Разбира се на този въпрос трябва да си отговори всеки от нас.

Ако имате нужда от апартамент, сега е момента да закупите собствен дом. За това е необходимо да имате поне 20% спестени пари, да имате постоянен трудов договор и заплатата да покрива 50% от кредита, за да Ви останат  другите 50% за издръжка. Фирмите за недвижими имоти оказват съдействие при жилищни кредити.

Ако искате да инвестирате в имот и той да Ви носи добър наем, се обърнете към брокер, на който имате доверие и се въоръжете с търпение. Ако сте подготвили необходимата сума за покупка на имот, заедно с брокера ще изберете подходящия. Ще изчислите за колко години ще има възвращаемост и ще разчитате на него, да поддържа имота постоянно зает.

Ако искате да се занимавате със земеделие, или искате да печелите от рента се насочете към покупка на земеделски земи. Земеделието е трудна, но доходоносна дейност, от Европейския съвет отпускат субсидии, печалбата е сигурна.

Може да закупите търговски обект, склад или помещение за производство, но за това е необходим бизнес план и много повече средства.

Пепа Стойнова